Extra laag lesgeld voor de beste kwaliteit

Wie een opleiding volgt aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs doet dit op de meest voordelige manier. Dit heeft te maken met schaalgrootte: we kopen papier en lesmaterialen groot in, waardoor we jouw cursus bijvoorbeeld goedkoper afdrukken. We zijn bovendien een moderne school die beschikt over alle mogelijke digitale leeromgevingen. We beschikken daarnaast over onze eigen leerplatformen en hebben zeer goede samenwerkingsverbanden met onze meer dan 800 docenten. Hierdoor is het, volgens onze laagste prijsgarantie, mogelijk om professionele opleidingen te volgen aan een zeer scherpe prijs.

De overheid komt je bovendien financieel tegemoet wanneer je bij ons een cursus volgt en aan de voorwaarden voldoet. Je kan namelijk gebruik maken van de kmo-portefeuille (voor ondernemers en hun personeel). Bovendien hebben we op regelmatige basis kortingsacties op het lesgeld.

De laagste prijsgarantie

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs maakt een onderscheid tussen de prijzen die worden geafficheerd in de schoolgebouwen en de prijzen die worden getoond op de website. Uitzonderlijk kunnen deze immers van elkaar verschillen omdat op de websites soms tijdelijke kortingen op het lesgeld worden vertoond die niet staan vermeld op brochures die in de schoolgebouwen ter beschikking liggen.

De prijzen van opleidingen die worden geafficheerd in de schoolgebouwen worden alleen vergeleken met de prijzen van identieke opleidingen die worden georganiseerd in scholen van andere opleidingsverstrekkers in dezelfde regio van Europa.

De prijzen van de opleidingen op onze website worden alleen vergeleken met de prijzen van "identieke opleidingen" georganiseerd door andere opleidingsverstrekkers die aan dezelfde regelgeving zijn onderworpen als het Centrum Voor Afstandsonderwijs (op vlak van belastingen, sociale lasten e.d.).

Onder ‘identieke opleiding' verstaan we:

 • een gehele opleiding die 100% tot in de details van de leerdoelstellingen, leerinhoud van het leerplan en cursusinhoud identiek is aan de opleiding die door het Centrum Voor Afstandsonderwijs aangeboden wordt én
 • een cursus die gegeven wordt door hetzelfde type lesgevers, namelijk zelfstandige ondernemers die minimaal drie jaar ervaring hebben als zelfstandige binnen hun vakgebied én
 • een opleiding die conform de geldende wet- en regelgeving op de Europese markt is gebracht én
 • een cursus die georganiseerd wordt met minstens hetzelfde aantal lesuren en de dezelfde bijhorende diensten, waarborgen en geriefelijke servicevoorwaarden(*) als deze aangeboden door het Centrum Voor Afstandsonderwijs.

De beste prijs, kwaliteit én service!

(*) Met dezelfde waarborgen en geriefelijke servicevoorwaarden bedoelen we dat je les volgt bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs, dat ISO 9001:2015 gecertificeerd is, een geregistreerde dienstverlener is van VLAIO in het kader van de kmo-portefeuille, en ingeschreven is in het CRKBO. Je volgt daar bovendien een professionele opleiding met volgende kenmerken:

 • je krijgt les van zelfstandige ondernemers uit het vakgebied met minimaal 3 jaar ervaring in de praktijk
 • je krijgt een afgedrukte ingebonden cursus met dezelfde cursusinhoud, lessenplan, leerinhoud, aantal pagina's (kleur en zwart-wit)
 • je krijgt 100% dezelfde gratis didactische materialen die inbegrepen zijn in het lesgeld
 • je krijgt toegang tot een up-to-date elektronische leeromgeving tot 5 jaar na het beëindigen van je opleiding
 • je hebt naast de wettelijke garantievoorwaarden, ook enkele extra diverse commerciële garanties zoals de mogelijkheid om onbeperkt examen af te leggen tot je slaagt.

Heb je vóór je inschrijving ergens anders een lagere prijs gezien?

Meld het aan het secretariaat van de school of contacteer onze studieadviseurs op 03/292.33.30 om het lagere inschrijvingsgeld te signaleren.

Heb je na je inschrijving een lager inschrijvingsgeld gezien?

Er zijn dan 4 mogelijkheden:

 • Je schreef je ter plaatse in voor een cursus in een vestiging van de onderwijsinstelling en zag in een andere concurrerende onderwijsinstelling uit dezelfde streek een inschrijvingsgeld voor identieke opleiding zoals hierboven beschreven? Wij betalen je het verschil terug als het lagere inschrijvingsgeld van de concurrent geldig was op het moment van je reservatie en de cursus van de concurrent ook effectief heeft plaatsgevonden.
 • Je hebt je ingeschreven via één van de sites van het Centrum Voor Afstandsonderwijs en je hebt een lagere prijs gevonden voor een identieke opleiding zoals hierboven beschreven, en die in dezelfde periode werd georganiseerd en uiteindelijk ook is doorgegaan in België, op een website van een concurrerende onderwijsinstelling? Wij betalen je het verschil terug als het lagere inschrijvingsgeld van de concurrent geldig was op het moment van je reservatie en de cursus van de concurrent ook effectief heeft plaatsgevonden.
 • Je hebt ingeschreven in een vestiging van de onderwijsinstelling en je hebt een lager inschrijvingsgeld gezien voor een identieke opleiding zoals hierboven beschreven op de website van een concurrerende onderwijsinstelling? Dat valt niet onder onze laagste prijsgarantie. Wij betalen je het verschil niet terug.
 • Je hebt je ingeschreven op een website van het Centrum Voor Afstandsonderwijs en je hebt een lager inschrijvingsgeld gevonden voor een identieke opleiding zoals hierboven beschreven ter plaatse in een vestiging van een concurrerende onderwijsinstelling? Dat valt niet onder onze garantie. Wij betalen je het verschil niet terug.

interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-