Studenten in de kijker: Katrijn Vanwynsberghe en Isabel De Beleyr

07/07/2020 Thomas Verlinden

Wij bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs stimuleren ondernemerschap ten volle. Elk jaar schrijven talloze studenten zich in om hun carrière een nieuwe wending te geven. Sommigen onder hen willen nog net dat stapje verder gaan en starten als zelfstandige. Zo ook Katrijn Vanwynsberghe en Isabel De Beleyr. Zij besloten de handen in elkaar te slaan en te starten met Kei-food, dat voedzaam eten aanbiedt en kookworkshops organiseert. Wij legden alvast ons oor te luisteren bij deze twee ambitieuze dames.

Katrijn: “Al op mijn zestiende werd ik door de kookmicrobe gebeten. Toch besloot ik uiteindelijk verpleegkunde te studeren omdat het sociale aspect toen mijn keuze bepaalde. Het koken ben ik echter nooit uit het oog verloren. Omdat ik het eten in de instellingen waar ik heb gewerkt, niet bepaald hoogstaand vond, wilde ik wel eens weten hoe het anders kon én beter. Daarom besloot ik me bij te scholen. Ook aan mijn eigen gewicht wilde ik graag werken. Vandaar besloot ik me in te schrijven voor de opleiding Afslankingsconsulente. Later is daar nog Dieetkok bijgekomen.”

Isabel: “Ik baat al twintig jaar een slagerij uit, samen met mijn echtgenoot. In die tijd heb ik het koopgedrag en de behoeften van de klanten grondig zien veranderen. Mensen zijn vandaag veel meer bezig met gezond en verantwoord eten. Vanuit mijn passie voor koken ging - en ga - ik graag op alle vragen van klanten in. De droom om vanuit deze invalshoek kookworkshops te geven, kreeg stilaan vorm. Toch merkte ik dat ik wat bagage te kort kwam om het goed te doen. Ik speelde een tijdje met het idee om een koksopleiding te gaan volgen, maar de tijd om dit in dag- of avondonderwijs te doen, ontbrak me. Toen er bij mij een glutenintolerantie werd vastgesteld waardoor ik ook mijn eigen eetgewoonten moest aanpassen, besloot ik een opleiding Dieetkok te volgen bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs.

Hoe ervaarde je het studeren aan onze school?

Katrijn: “Ik vond het een ontzettend fijne ervaring. Het contact verliep vlot en de dienstverlening was erg goed. Bij vragen konden we steeds terecht bij het secretariaat. En natuurlijk ben ik heel wat kennis rijker geworden. De begeleiding van de docente was ook een echte meevaller. De respons was snel en de feedback was erg duidelijk. Voor mij was het een leerrijke ervaring die me nieuwe kansen gaf, en ook Isabel kan dat beamen.”

Isabel: “Sowieso! Ik vind het super positief dat er geen verplichtingen zijn en dat ik het op mijn eigen tempo kan doen. Eerst heb ik de cursus doorlezen. Daarna maakte ik de opdrachten die ik voor mezelf nuttig achtte en stuurde deze naar mijn docente. Ik heb veel gekookt en geëxperimenteerd; het resultaat was dat mijn gewicht daalde en dat ik meer energie kreeg. Ik ben uiteindelijk gestart met een blog van glutenvrije recepten, waarin ik me heerlijk kan uitleven. Het is dus zeker niet de laatste keer dat ik start met een thuisstudie!”

Karijn en Isabel 2
 
Waartoe heeft je studie geleid?

Katrijn: “Ongeveer een jaar geleden ben ik gestopt met verplegend werk. Nu kook ik van thuis uit voor mensen op maat. Mensen die een intolerantie of allergie hebben, kunnen mij vragen achter een aangepast gerecht. Daarnaast heb ik met Isabel Kei-food opgestart, een vervolg op onze opleidingen Afslankingsconsulent en Dieetkok.” Isabel: “Kei-food is een concept waarmee wij de mensen willen laten kennismaken met gezond koken: Eten dat voedt en niet enkel vult. Bewust en gezond eten zijn daarbij key concepts. We willen duurzaam koken: groenten in de hoofdrol, seizoensgebonden en lokaal aankopen en voedselverspilling tegengaan. Er heersen toch nog wat vooroordelen rond gezond koken, zeker rond het budget, hoewel steeds meer mensen er mee bezig zijn. Gezond koken is geen aanslag op je budget, wel een investering in jezelf en je gezondheid.”

Katrijn: “Isabel en ik geven tips en tricks om zoveel mogelijk te variëren in de keuken. We willen meer kleur en smaak op ieders bord krijgen. Via kookworkshops tonen wij iedereen die wil hoe je gezonde – en daarnaast ook lekkere – maaltijden op tafel kan toveren. Elke deelnemer krijgt recepten en tips mee zodat ze ook thuis aan de slag kunnen. Kortom: we willen iedereen graag leren dat Bourgondisch genieten en gezond koken perfect samengaan en we willen iedereen weer leren ‘bewust’ genieten.”

Kei-food

Wil jij meer weten over Kei-food? Neem dan zeker een kijkje op hun website! Wil jij in de voetstappen van Katrijn en Isabel treden? Bekijk dan de proefhoofdstukken van Afslankingsconsulent en Dieetkok en schrijf je vandaag nog in!


relatedBlogs

Docent in de kijker: Rouw- en Verliesconsulent Chantal van de Walle

Hoe Anja na haar studies zelf docent werd

Belastingsvoordeel bij elke aannemerpreviousLabel

Alternative Therapies that can help your pets

nextLabel

Like a boss: Chihuahua Pancho doet aan yoga

relatedCourses


Afslankingsconsulent

Je krijgt professionele lessen van vakexperten zodat je snel zelf aan de slag kan.

Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Tover lekkere en gezonde gerechten op tafel terwijl je rekening houdt met intoleranties.

Afslankingsconsulent

Met onze thuisstudie Afslankingsconsulent leer jij snel de kneepjes van het vak.

Dieetkok

Als je nu start met de cursus Dieetkok, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

Afslankingsconsulent

Is het tijd om je passie volgen? Start met de virtual class Afslankingsconsulent.

studyCategories


Koken & Bakken

Gezondheidszorg & Welzijn

Gezonde Voeding

blogTags


Katrijn VanwynsbergheIsabel De BeleyrKei-foodStudent in de kijkerDieetkokAfslankingsconsulentCentrum voor afstandsonderwijsThuisstudieThuiscursus

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0