ICT & Webdevelopment: een sector boordevol potentieel

28/07/2022 Thomas Verlinden

Het internet is overal: van laptop tot smartphone, van werk tot ontspanning. Het geeft ons de mogelijkheid om onze ideeën en culturen met elkaar te delen, nieuwe mensen aan de andere kant van de wereld te leren kennen en zelfs een revolutie te beginnen. In een toenemend digitale wereld is up-to-date blijven de boodschap!

Er is trouwens een verschil tussen het internet en het World Wide Web, wist je dat? Het internet is gewoon de verbinding tussen alle computers ter wereld om informatie te delen. Het World Wide Web daarentegen bestaat uit verschillende servers. Wanneer iemand een website maakt, "huurt" die persoon ruimte op deze servers. Webhosts bezitten op hun beurt de servers en bieden ruimte "te huur" aan. We zeggen dus wel dat we iets op het internet opzoeken, maar eigenlijk bedoelen we het World Wide Web. Dat is dus een virtuele realiteit die steeds belangrijker wordt voor onze communicatie, businesses en zoveel meer.

Een branche met potentieel

Het World Wide Web is een eindeloze bron van jobmogelijkheden. Websites moeten gecreëerd worden, vorm krijgen en onderhouden worden. Dat is een grote kans voor jou! Er namelijk erg veel vraag naar webdesigners, grafisch vormgevers en social media marketeers. De hoge vraag naar dat soort personeel zorgt ervoor dat de ICT-sector tot de best betaalde sectoren ter wereld behoort. Steeds meer mensen willen daardoor hun carrière in ICT starten en kiezen voor een opleiding aan onze school. Jij toch ook?

Jouw springplank naar een succesvolle carrière in de ICT-sector

We horen je al denken: "Een glansrijke ICT-carrière, ik dacht dat je daar een universitair diploma voor nodig had?" Gelukkig heeft het World Wide Web nóg voordelen. Je schaaft tegenwoordig makkelijk je kennis en vaardigheden op dit gebied van thuis uit bij!

We begrijpen dat mensen verschillende verantwoordelijkheden hebben en we hechten veel waarde aan jouw tijd. Daarom studeer je met onze thuisstudies vanaf je favoriete plek en in je eigen tempo. Daarnaast krijg je persoonlijke en professionele begeleiding van je docent. Heb je liever contact met je medestudenten? Kies dan voor een virtual class. Het gemak van thuis les volgen wordt hier gecombineerd met live interactie met je docent en medestudenten. Win-win! Mocht je liever fysiek naar de les gaan, kies dan voor een klassieke groepsles.

Ook aan de slag in deze booming sector? Schrijf je dan vandaag nog in voor een van onze opleidingen uit het thema ICT & Webdevelopment en start meteen!


relatedBlogs

5 goede redenen om afstandsonderwijs te volgen

De lekkerste ijskoffies

Studente in de kijker: Katrien Van GhelewepreviousLabel

Maak je eigen zeep en wasmiddel!

nextLabel

Nieuwe bruiden kiezen moderne boeketten.

relatedCourses


Grafisch Vormgever Allround

Volg deze opleiding en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.

Illustrator

Volg de opleiding Illustrator en word een krak in je vak als Grafisch Vormgever.

InDesign

Schrijf je in voor de basiscursus InDesign en start als Grafisch Vormgever.

Photoshop

Behaal je diploma Photoshop en ga professioneel aan de slag.

Webdesigner HTML5 en CSS3

Volg de opleiding Webdesigner HTML5 en CSS3 en word een krak in je vak als Webdesigner.

courseMaterial


Studiecheque 100

€100

buyMaterial

studyCategories


Computervaardigheden

ICT & Webdevelopment

blogTags


ITWebdeveloperWebdesignWordpressStuderenStudieCursusOpleiding

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0